KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Rozgrywki sportowe 2019/2020

Zakończył się sezon rozgrywek sportowych 2019/2020, który był przerwany przez pandemię koronawirusa. Nasi uczniowie, gracze rugby tag, reprezentujący drużynę Szerszeni SP 30 zaprezentowali się bardzo dobrze na tle swoich rówieśników z Łodzi i okolic (Ozorków, Kurowice). Zarząd oraz trenerzy ...

„Uśmiech dla sąsiada”

Na przełomie maja i czerwca odbyła się akcja szkolnego wolontariatu o wdzięcznym tytule „Uśmiech dla sąsiada”. Polegała ona  na przygotowaniu optymistycznej kartki i przyczepieniu jej do drzwi sąsiada. Ten miły gest miał na celu wsparcie osób, które ciężko znoszą czas pande...

Dzień Ziemi

01.06.2020

Dzień Ziemi

01.06.2020

Dnia 22 kwietnia obchodziliśmy Światowy Dzień Ziemi. Na lekcjach biologii i przyrody odbyły się pogadanki na temat naszej matki Ziemi. Uczniowie wykonywali prezentacje, pisali wiersze oraz wykonywali plakaty tematyczne. Najciekawszą pracę wykonała uczennica kl.7b Antonina Grabowska.Prezentacja...

„Łodziaki – Wdzięczniaki”

Na początku kwietnia uczniowie z kl.2b i 3b wzięli udział w akcji dziękczynnej „Łodziaki – Wdzięczniaki”. Przedsięwzięcie miało na celu wyrażenie wdzięczności i uhonorowanie pracowników medycznych oraz służb mundurowych, którzy w ostatnim czasie, ryzykując własne zdrowie i życie wspieraj...

PCK- zdrowy styl życia

W marcu uczennice szkolnego koła PCK przeprowadziły pogadanki w klasach 1-3 na temat zdrowego stylu życia. Przedstawiły skutki nadmiernej ilości spożywanego cukru. Podzieliły się swoją wiedzą dotyczącą chorób związanych z niewłaściwą dietą....

Sprytna 2B i Robot Kupujący Żelki

Po raz kolejny, klasa 2B urozmaiciła swoje lekcje zabawą z Ozobotami. Tym razem zadaniem dzieci było opracowanie i zakodowanie trasy w taki sposób, aby roboty (po drodze do „sklepu”) zebrały wszystkie pieniądze i mogły „kupić” dzieciom żelki. Uczniowie musieli sprawdzić cenę słodyczy, pod...

Dzień Kobiet w 2B

W dn. 09.03.2020r. chłopcy z klasy 2B przygotowali niespodziankę dla swoich koleżanek z okazji Dnia Kobiet. Wręczyli im kwiatki oraz naszyjniki i bransoletki wykonane z cukierków....

Ozoboty w 2B

06.03.2020
Ozoboty w 2B

Ozoboty w 2B

06.03.2020

W dn. 04-06.03.2020r. uczniowie klasy 2B zaprzyjaźniali się z Ozobotami. Dzieci samodzielnie opracowywały i zakodowały trasy dla robotów. Podczas świetnej zabawy doskonaliły tabliczkę mnożenia, umiejętność dzielenia, dodawanie i odejmowanie, a także rozwijały orientację przestrzenną i umiejętność pracy w grupie....

Apel dla kl.1-3

5 marca odbył się w naszej szkole apel, podczas którego uczniowie kl.1c, 2a, 2b, 3a, 3b zaprezentowali przygotowane przez siebie plakaty. Prezentacjom towarzyszyły informacje na temat obejrzanych wcześniej filmów animowanych. Wszyscy z zainteresowaniem słuchali informacji kolegów z innych klas. Na ...

Kosmiczne pojazdy w kl.1a

Interesujące tematy o kosmosie zakończyły zajęcia edukacji technicznej. Każdy uczeń wykonał z papierowych pudełek własną rakietę....